Vakaampi suhdanne rauhoittanut epävarmuutta

Brexitin aiheuttama epävarmuuden tila on rauhoittunut ja suurelta osin kadonnut, koska maailmantaloudesta on saatu vakaampia signaaleja viime aikoina. Erityisesti vakaampi teollisuuden tilanne Yhdysvalloissa ja maan vahva työmarkkinatilanne vetävät edelleen maailmantaloutta kasvuun. Lisääntynyt kysyntä Yhdysvalloissa edesauttaa myös Euroopan tilannetta. Euroopan kasvuvauhti on edelleen alhainen, mutta positiivisia signaaleja on havaittavissa. Myös Kiinan suunnalta on saatu signaaleja kasvuvauhdin vakiintumisesta. Suhteessa odotuksiin pörssiyhtiöiden voittojenkehityksestä ovat useat pörssit edelleen suhteellisen edullisesti hinnoiteltuja. Alhainen korkotaso tulee kuitenkin olemaan jatkossakin suuri haaste eurooppalaiselle sijoittajalle. Olemme kuitenkin sitä mieltä, että on olemassa riski siihen, että Yhdysvalloissa on odotettavissa useampia ja nopeammin tapahtuvia koronnostoja, kuin mitä markkinat odottavat.


Näkemyksemme
Edellyttäen että sijoittajalla on kohtuulliset odotukset tulevaisuuden pörssituotoista, tarjoavat osakemarkkinat edelleen houkuttelevan vaihtoehdon johtuen vakaammasta maailmankasvusta, kohtuullisesti hinnoitelluista pörsseistä ja riittävän hyvän tuottopotentiaalin tarjoavan korkovaihtoehdon puuttumisesta. Maailmantalous on kaukana potentiaalisesta kasvuvauhdistaan ja sen johdosta odotuksia tulevaisuuden pörssituotoista on syytä laskea.

Olemme markkinoiden osalta tilanteessa, joka suosii vaihtoehtoisia sijoituksia – sijoituksia, jotka mahdollistavat tuottojen saamisen myös alhaisempien pörssituottojen tilanteessa, mutta selkeästi alhaisemmalla riskillä kuin mitä suorat osakesijoitukset tarjoavat.


Christer Tallbom,
Pääekonomisti
Garantum Fondkommission

Lue lisää (swe)

Käytämme evästeitä sivustolla, lue lisää täältä.

Ymmärrän.