Brexit, pankit  ja katkerat poliitikot eivät ole vaikuttaneet paranevaan suhdanteeseen

Brexit, pankkien ongelmat  Euroopassa ja poliittinen  epävarmuus eivät  ole saaneet jalansijaa markkinoilla, joita sen sijaan on rauhoittanut vakaampi maailmantalous.  Jatkuva työmarkkinatilanteen paraneminen  ja teollisen toiminnan vakautuminen on johtanut suurempaan kasvuun Yhdysvalloissa.  Samalla lisääntynyt kysyntä Yhdysvalloissa auttaa maailmantaloutta myös kokonaisuutena. Euroopan talouteen  ei ole vielä merkittävästi vaikuttanut tuleva brittiläinen Brexit. Sen sijaan kasvu  Euroopassa on parantunut, joka vähitellen vakauttaa tilannetta myös siellä. Myös huolet Kiinan talouskasvun ehtymisestä ovat väistyneet Kiinasta kantautuneiden vakiintuvan kasvun merkeistä.  ​​

Suhteessa pörssiyhtiöiden odotettuun  tuloskasvuuun ovat useimmat pörssit  melko kohtuuhintaisia ​​tätä kirjoitettaessa. Osakkeiden hinnat eivät ole erityisen ylihinnoiteltuja poikkeuksellisen matalan korkotason johdosta, vaikka keväällä tästä nähtiin jonkin verran merkkejä.  Alhainen korkotaso Euroopassa on jatkossakin suuri haaste sijoittajalle. Uskomme kuitenkin, että on olemassa selvä vaara suurempiin ja nopeammin tapahtuviin  koronnostoihin  Yhdysvalloissa kuin mitä markkinat odottavat. Huolimatta jatkuvasta epävarmuudesta liittyen  presidentinvaalien tulokseen  Yhdysvalloissa, kasvaneesta riskistä inflaation kasvuun Yhdysvalloissa ja poliittisesta epävarmuudesta Euroopassa, on osakemarkkinoilla houkuttelevia mahdollisuuksia sijoittajalle, joka on valmis ottamaan riskiä.  

Vakaa globaali kasvu, kohtuullisesti arvostetut  osakemarkkinat  ja järkevien korkosijoitusten puuttuminen tarjoavat mielenkiintoisen taustan sijoittajalle, jolla on kohtuulliset tuotto-odotukset. Ennen kaikkea olemme tilanteessa, joka on suotuisa vaihtoehtoisten sijoitusten käyttämiseen - vaihtoehtoiset sijoitukset tarjoavat mahdollisuuden osakemarkkinatyyppiseen tuottoon, mutta paljon suoria osakesijoituksia pienemmällä riskillä.

 

Christer Tallbom,
Pääekonomisti
Garantum Fondkommission

Lue lisää (swe)

Käytämme evästeitä sivustolla, lue lisää täältä.

Ymmärrän.